söndag 1 augusti 2010

Norge vecka
Ovan de 7 som reste ihop i bil och 2 båtar. Sedan fans Muffa, Kanon och Affe gänget med på hela fiskeveckan. Första bilden är baljorna fulla och det bara av 3 fisk i bland. Ett pass hade på de 3 första nedsläppen 19-15-11 kilo och baljan var full!

Norge veckan på Torsvåg hade i år både blåsigt och fint väder. Dag 2-3-4 kom att vara blåsigt och regnigt. På 4 dagens kväll kom havet att lägga sig och då fiskade vi lite fin mat torsk innan vi hade bestämt att fiska kveita. Redan under torsk fisket så kom det i båtarna upp ett par små kveitor vilket bådade gått inför högvattnet och de ställen jag varit med om större kveitor. Under hela denna nat var det val med oss och det på olika avstånd. Alltid mycket lättare att se valar när havet ligger som en spegel. Natten blev när det gäller kveita en besvikelse för oss alla båtar. Inga kontakter alls men vi bestämde att den lilla hylla som givit tidigare skulle få en shans till. Redan på mitt första kast ut som kom en liten kveita och visade sig. Eftersom djupet bara är 6 meter så ser man dem i det ljus som var kl.02.00. Jag kastade utåt och vevade in min 200 gram jigg rätt så fort. Pricis när jiggen steg uppåt båten och med bara ca. 5-6 meter lina ute så small det till. Nu har jag en var min kommentar till mina fiske kamrater! Sedan gick kveitan in och ut med flera rusnigar ned till 25-30 meter varje gång.
När det gällde torsk fisket så hitta vi torsk och lite större sejar ute till havs. Vi hade göra cirka 35 minuter ut till grunden som brukar ha kämpestarka fiskar. Vi hittade dem både på topparna som slänter. Topparna var allt från 15 meters djup till 30 meter. Att dra upp torskar på 10-19 kilo är inte tung "påse" utan är en riktig bra kämpe fiske. Största sej som är vildare på ett annat sätt en torsk kom att vara 8 kilo. Vi hade säkert hittat större på 80 meters djuppet men alla tyckte att detta fisket var drömmen. Största torsk kom att vara på 19 kilo. Här fiskade båtarna ett antal timmar för att sedan åka in och ladda om för ett nytt pass och det utan sömn! Sova kan man göra på hemmet sades från flera munnar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar